Maksut vain kortilla

Päivitetty - 5.10.20 Aisa

Hevosen vuosimaksun ja kilpailumaksut voimaksaa vain kortilla.

Kipassa on siirrytty käyttämään uutta maksupalveluntarjoajaa Stripeä. Kaikki maksut ovat korteilla joko debit tai kredit. Debit/kredit korttien käytöstä löydät ohjeen täältä

Alla SRL:n tiedote asiasta.


Suomen Ratsastajainliitto on ottanut käyttöön Stripe-palvelun Kipan kilpailupalvelumaksujen ja yleisten maksukustannusten alentamiseksi.

Nykyisen maksupalveluntarjoajan Svea Rahoituksen (entinen Maksuturva) rinnalla aloitetaan kokeilla Stripe-palvelua. Ensimmäisenä Stripeen siirtyivät hevosten vuosimaksut tämän viikon alussa, loppuviikosta sinne siirtyvät Kilpailupalvelumaksut.

Svea Rahoitus korotti hintoja keväällä. Tällä hetkellä kilpailijan maksama 3 euron starttikohtainen kilpailupalvelumaksu ei kata syntyviä kuluja, kun mukaan lasketaan lisäksi Equipe-maksut. Joka startista syntyy tällä hetkellä 0,25 euron alijäämä, lisäksi päälle tulevat yleiset ylläpitokulut. Mikäli Svea Rahoituksen kanssa jatketaan nykytasolla, se tarkoittaa maksuihin korotuspainetta.

Jos Stripeen pystytään siirtymään myös kilpailupalvelumaksuissa, kustannussäästö on huomattava. Tavoitteena on päästä leikkaamaan kulujen ohella myös kilpailijoiden maksamaa kilpailutoimitusmaksua.

Stripe on siis huomattavasti edullisempi vaihtoehto, mutta siinä on myös rajoituksensa. Stripessa voi maksaa vain pankki- tai luottokortilla, mahdollisuus on valita joko debit- tai kreditominaisuus maksua tehtäessä.

Kilpailunjärjestäjälle Stripe on myös hieman hankalampi, koska palkinnot on maksettava erikseen. Tätä varten Kipaan on kehitetty maksutiedostoratkaisu sekä toiminto, jossa palkinnot voi maksaa viivakoodilla tai QR-koodilla. Liitto selvittää parhaillaan ratkaisua, että kilpailujärjestäjien käyttöön saataisiin tarvittaessa myös koodinlukijat eli ns. tassut.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Still need help? Contact Us Contact Us